Bakkerij Rondelez

Een bakkerij met een lange geschiedenis


Het begon met een winkel

Bakkerij Rondelez werd opgericht in 1963 door Bernard en Thérèse Rondelez-Pierloot in de De Koninckstraat in Molenbeek waar dagelijks vers brood, viennoiserie en fijne patisserie werden gemaakt.

In 1972 besloten Bernard en Thérèse de zaak uit te breiden en een andere locatie te zoeken. En die kwam er in de Romanie Van Dyckstraat in Anderlecht. 

Einde van de winkel

Het werd een uitdaging om ondanks de groei toch steeds nog het ambachtelijke proces zoveel mogelijk te behouden. Om deze reden werd besloten om het gebruik van machines tot een minimum te beperken. 
De artisanale producten werden een groot succes, waaronder bepaalde specialiteiten zoals dubbelgebakken brood, baguetten,   suiker- en rozijnenbrood.  Daarnaast deden ook steeds meer koude en warme bakkers een beroep op Bakkerij Rondelez. Ondanks het grote succes of misschien net daardoor werd besloten de winkel te sluiten en te concentreren op het leveren aan handelaars.

De tweede uitbreiding

In 1990 werd er weer uitgebreid en verhuisde de bakkerij naar Zellik waar ze tot op heden met zorg en dynamisme voortgezet wordt door de zonen Stephan en Manu Rondelez. 
In 2001 werd een samenwerkingsakkoord gesloten met Bridor, een Franse firma gespecialiseerd in het vervaardigen van ontbijtkoeken van ongeëvenaarde kwaliteit. Dit stelde ons in staat om hotels en cateringbedrijven te beleveren.